Make your own free website on Tripod.com
Australië
(update 31 juli 2001)
Een deel van de familie Heijmans heeft in het begin van de jaren '50 Nederland verlaten om in Australië een nieuw leven op te bouwen. De meesten wonen in de staat New South Wales, in het zuidoosten van Australië, in de omgeving van Sydney.


Het gaat om Jan Heijmans (geboren 13 mei 1916 in Rotterdam en overleden op 24 augustus 1987 in Sydney), getrouwd met Gré de Bruijn (geboren in 1920) en om Ger Heijmans (geboren 10 juni 1926 in Rotterdam) en getrouwd met Ton Rijkers (geboren in 1924).

Jan en Gré vertrokken in 1954 met hun vier kinderen Leo, Nic, Jan en Lidy naar Australie. De jongste, Mary-Ann, is in Australie geboren. Ger en Ton vertrokken op 25 januari 1955 per boot naar Australië. Ze kwamen daar aan op 28 februari 1955 om een nieuw leven te beginnen.

Jan en Gré kregen vijf kinderen, die inmiddels ook weer kinderen hebben. Ger en Ton hebben vier kinderen en een reeks kleinkinderen. Door de jaren heen is de Australische kolonie Heijmans fors in omvang toegenomen. Opvallend is dat alle Australische Heijmansen dicht bijelkaar in de buurt wonen, vlakbij de kustplaats Newcastle op twee uur rijden ten noorden van Sydney.

Er zijn regelmatige contacten tussen de Heijmansen in Nederland en in Australië. Op dit moment (zomer 2001) is Anne Heijmans (echtgenote van Nic - zoon van Jan Heijmans) op bezoek in Nederland. Zij zorgde ervoor dat de ontbrekende gegevens in de stamboom van Jan Heijmans zijn aangevuld.

Op deze pagina zijn foto's te zien van de Australische ooms, tantes, neven en nichten. De foto's zijn afkomstig van Warrick Smith, echtgenoot van Cynthia Rijkers, die weer een dochter is van Ger en Ton. Spoedig volgen nieuwe foto's van de kinderen en kleinkinderen van Jan Heijmans.


Op deze foto v.l.n.r. Ger Heijmans, haar man Ton Rijkers en haar schoonzus Gré de Bruijn. De foto is gemaakt in de zomer van 1999, bij de viering van de 50-jarige bruiloft van Ger en Ton.

Graphics Image Server 1.0
Ger en Ton met hun negen kleinkinderen tijdens de 50-jarige bruiloft in augustus 1999.

Alexandra en Jessica als bruidsmeisjes bij het huwelijk van Melinda en Nathan. Alexandra (* 4 juni 1990) is de dochter van Warrick Smith en Cynthia Rijkers (Cynthia is dus de dochter van Ger Heijmans en Ton Rijkers). Jessica (* 12 juli 1991) is de dochter van Will Rijkers (zoon van Ger en Ton) en Kerry Marsh.

Opnieuw de twee bruidsmeisjes, nu in het gezelschap van de bruid: Melinda Beecham (* 28 september 1976). Melinda is een dochter van Darryl Beecham en Conny Rijkers (dochter van Ger Heijmans en Ton Rijkers). Het huwelijk vond plaats op zaterdag 7 april 2001. Op de foto ontbreekt de bruidegom: Nathan. Zijn achternaam kennen we (nog) niet.


home