Make your own free website on Tripod.com
Reacties
Datum: 14 juni 2002
e-mail: toine.sr@heijmans-avp.demon.nl & heijmans@wanadoo.nl

Beste Jos,
Een aantal jaren geleden heb ik, Madeleine Heijmans (1970), na een bezoek aan jouw site, begrepen dat ik hoogstwaarschijnlijk geen familielid ben van jouw Heijmans- tak. Onlangs belandde mijn vader, Toine (Antonius Theodorus Gerardus Maria 1944 en toch nog fief) op jouw site via Ben Heijmans uit Rotterdam. Daar troffen we een email aan van Seph Heijmans van 28-10 2001 waarin hij zich afvroeg of zijn vader oorspronkelijk uit den Bosch afkomstig was. Dat klopt: volgens mijn vader Toine SR. is Seph een van de 10 (?) kinderen van zijn vader Joof Heijmans en zijn moeder Mia Ex. Deze zijn inderdaad in Den Bosch geboren. Het zijn de oom en tante van mijn vader Toine SR: Dit was Gerard Heijmans (1913> 1988, getrouwd met Cobie Poort 1914>). Seph is dus de neef van Toine Sr Heijmans die sinds 1968 ook in Nijmegen woont. De grootvader van Seph, de vader van oom Joof dus, was Jan (Johannes Petrus) Heijmans geboren in den Bosch 1874 gestorven 1956, begraven op het R.K. kerkhof in Orthen bij Den Bosch. Getrouwd met Pietje (Petronella Anna) van Bokhoven geboren in Waalwijk op 25-12 1871 overleden in 1954. De oudste oom van Seph en mijn vader was Cees Heijmans, rector van het lyceum in den Haag, overleden eind jaren 50, die had volgens de overlevering een complete stamboom met familiewapen (? 1550??) maar deze zou verloren zijn gegaan na zijn overlijden. Dus Jos, nogmaals de vraag, horen we er bij of niet? Met vriendelijke groet Madeleine Heijmans en Toine SR Heijmans. Mocht Seph dit bericht lezen kun je ons dan een reactie mailen?
__________________________________________________________

Datum: 19 jan. 2002
Email: fdtempvens@zeelandnet.nl

Hoi, Ik ben een verre achternicht, via Willem Venselaar die trouwde met Maria Anselmins Heijmans. Je hebt een boeiende website gemaakt, heel fraai. Ik maak een link naar mijn homepage, als je dat goed vindt tenminste. Mijn adres: venselaar.nl. Ik heb veel contact met Lidwien Venselaar, groetjes en succes met je pagina.
Dorothe

__________________________________________________________


Datum: 6 jan. 2002
Email: heijmans@interbiz.nl

Hallo, In eerste instantie dacht ik: alweer iemand, die me voor is! Ik wilde namelijk het heijmans.info domein aanvragen. Alle andere extensies zijn al ingepikt en ik wilde heel graag een heijmans domeinnaam. Ben uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken. Prachtig verzorgde site. Ben je toevallig de journalist Jos Heijmans? Ik vind bij de namen ook namen terug, die in mijn familie voorkomen (Jan, Piet). Maar voor zover ik kan nagaan kom ik toch waarschijnlijk uit een andere tak. Voor zover mij bekend komt onze tak uit Duitsland. Ook bij ons echter is de ij door sommigen vervangen door een y. Ikzelf gebruik de ij, omdat ik in de burgerlijke stand heb kunnen nagaan, dat dat de oorspronkelijke schrijfwijze is. Ook heb ik een kopie van een familiewapen in mijn bezit, maar dat wijkt af van het wapen op je site. Als je geïnteresseerd bent kan ik eventueel wel de mij bekende gegevens van onze familie mailen.
Met vriendelijke groet,
A.M. Heijmans

__________________________________________________________


Datum: 4 jan. 2002
Email: veeringstraat@hetnet.nl

Beste Jos,
Ik ben een Heymans die op zoek is naar informatie. Ik heb jou site bezocht en met veel enthousiasme gelezen. Helaas zie ik geen verband met mijn familie. Ik ben een Heymans uit de Republiek Suriname die nu met mijn stamboom bezig is. Mijn bedovergrootvader heette Mozes Salomon Heymans geboren ± 1800. hij ging naar de westkust en huwde daar Magdalena Hofberg. Kan je mij misschien adviseren hoe ik aan meer informatie van hem kan komen. ik wens je heel veel succes en hoop een reactie van jou te mogen ontvangen.
Met de vriendelijke groeten,
Steve Heymans

__________________________________________________________

Datum: 31 dec. 2001
Email: dhobrien@erols.com
Comments: Dag-my dutch writing is not so good, I hope someone there can read English. I am trying to research my fathers side of the family. His name was Martinus Heijmans and he was one of 12 children born to Martinus and Wilhelmina Heijmans. He was born on December 8, 1937 in Rotterdam. My grandfather was born on May 14th 1908 in Voskoop and was a shipbuilder in Rotterdam. I have noticed on your website that alot of your family''s first names are the same as brothers and sisters of my father. I am wondering if there is a connection to your branch of the Heijmans family. If not, would you know where I would be able to look for more information on my family?
Veel bedankt,
Diane Heymans-O''Brien

__________________________________________________________


Datum: 14 nov. 2001
Hallo Jos, leuk dat de site weer is bijgewerkt,fijn dat je het nog schriftelijk toestuurt want niet iedereen heeft een computer.
Hartelijke groeten,

Nell en Kyrill

(Nell Kreuger is de echtgenote van Piet Heijmans, Kyrill haar kleindochter)
__________________________________________________________

Datum: 13 nov. 2001
Jos mijn complimenten voor de mooie nieuwe site. Ik vond het vooral leuk om bij de reacties al die berichten van familie te lezen. Ik had dus beter op die site kunnen antwoorden, maar ik zat nu even in mijn mailbox, dus nu maar even zo. Ik zag dat je van bijna alle 10 de broers en zussen foto's hebt, ik zal kijken of ik ook een geschikte foto van mijn vader kan vinden dan mail ik die t.z.t. Het was voor mij heel bijzonder om de foto's die bij mijn moeder hangen nu op het internet te zien. Momenteel is ze een paar dagen bij Jacqueline, maar als ze weer hier is zal ik ze het zelf laten zien. Wij vinden het geweldig dat je naast je drukke baan nog zoveel tijd en energie kan investeren in onze familie(ver)banden. Onze dank, heel veel groetjes aan Marga en Anne, ook van Eugène,

Georgette.

(Georgette Guljé is een dochter van Jacques Heijmans en Annie Landzaat)

___________________________________________________________

Datum: 12 nov. 2001
Beste Jos.
Ik zag jullie site op internet,en het viel mij op dat de naam van Willem Venselaar er bij stond. Hij was getrouwd met Maria Anselmina Heijmans. Nu is mijn vraag of dat u misschien weet of ze ook kinderen hadden.
Met vriendelijke groet,
Wilbert Venselaar
___________________________________________________________

Date: Sun, 28 Oct. 2001
Beste Jos Heijmans.
Al surfend over het net, kwam ik de site van Heijmans tegen en natuurlijk benieuwd als ik was, zocht ik mijn vader in de lijst. Ik kom namelijk uit Nijmegen en woonde op de St. Annastraat 5. Mijn vader kwam zo ver ik weet uit den Bosch en was gehuwd met Mia Ex.
Mijn vraag is of met deze beperkte informatie er ergens een lichtje gaat branden.
Met vriendelijke groet.
Seph Heijmans

_______________________________________________________________________

 Date: Wed, 17 Oct 2001 11:16:22 (GMT)
 Hallo Jos,
Ik zie dat je nu ook e-mailadressen van familieleden verzamelt en op de site zet.
In dat geval kun je de volgende er ook bij zetten:
ingrid.vanderburgh@dhv.nl (ik) en burgh@fenk.wau.nl (Stefan van der Burgh).
Groeten,
Ingrid van der Burgh-Heijmans

_______________________________________________________________________

Date: 24 september 2001

Date: Sun, 07 Oct 2001 19:49:05 (GMT)
To: "jos@heymans.org"
Mooie site die je hebt gemaakt. Het is erg leuk om op de hoogte te blijven van onze familie op deze manier. Als er nog meer bekenden reacties sturen. De groeten aan iedereen die mij kent!
Edwin Heijmans
Held op zijn erfgoed
Ga zo door Jos!

(Edwin is een zoon van Hans Heijmans en Irene Runhaar, een kleinzoon van Tom Heijmans en Jeanne Kempers)
_______________________________________________________________________

Date: 24 september 2001
To: jos@heymans.org
Beste Jos,
Hier een reactie van de dochter van je vorig jaar overleden neef Hans. Ik werd pas afgelopen weekend op deze site geattendeerd door mijn grootouders. Als papa nog had geleefd, had ik het zeker eerder geweten. Ik vind het een erg leuke site vol wetenswaardigheden. Op deze manier blijf ik toch een beetje betrokken bij de familie Heijmans, want nu beide grootouders en mijn vader er niet meer zijn....

Ingrid van der Burgh-Heijmans

(Ingrid is een dochter van Hans Heijmans en Irene Runhaar, een kleindochter van Tom Heijmans en Jeanne Kempers)
___________________________________________________________________________

Date: 10 Jul 2001
To: Jos Heijmans
Sub: family tree

Hi Jos,
Anne here from Australia. I'm staying with Jacqueline en Paul till
Wednesday 8.00pm if you have time for a phone call or an Email. Having a
great time in the Netherlands. Heard your voice on TV last night. Thursday
I'll be in Ridderkerk again for a week or so. I read my Emails regularly so
thats not a problem. I'll be visiting family in Den Haag but I haven't a
date yet. If you have time to see me I can work around your schedule. I
have a few dates for you and also a request from Lidy a photo if possible of
Johanna Couwenberg from 1843? And also a photograph of a young Maria
Hendrick (Leo)? Speak to you soon Anne

(Anne is de echtgenote van Nic Heijmans, zoon van Jan Heijmans en Gre de Bruijn)

____________________________________________________________________________

Dat: 26 Jun 2001
To: jos@heymans.org
Sub: from Australia

Hi Jos, Tilly gave me your webpage and suggested I look at it. Ik hep net opde website gekeken en mei naam was de ook op. Thats all the Dutch I can work out. I have Emailed to Jacqueline and Georgette and they have written back, and I'm welcome to see them and their families. I am Anne Heymans/van Schyndel wife of Nic and we have two sons Luke 21 and Mark almost 19. I arrive in Holland 30th June. This is my first time out of the country and I'm really looking forward to my holiday and meeting all my family and Nic's family. If I can help you with anything about the family tree, thats not a problem. I have the best memory for numbers and dates. I'm staying with my Tante in Rotterdam for the first week. I have my last 10 days in England, and everyone else can fight over me for the remaining 6 weeks. Looking forward to my visit and hope to meet as many people as possible during my stay. Best wishes Anne.

________________________________________________________________________

Date:
16 Jun 2001 14:00:14 -0400
To:
"" <jos@heymans.org>
Subject:
reactieformulier

Name: kyrill
Email: kyrillf@hotmail.com
Comments: Hallo. Een tijd geleden was ik hier op deze site met mijn oma (Nell) zo te zien gaat alles nog goed. Ga zo door want het is echt een geweldige site.
Groetjes aan iedereen, Kyrill

(Kyrill is een dochter van Brigitte Heijmans en Theo Frankin, een kleindochter van Piet Heijmans en Nell Kreuger)

________________________________________________________________________

Date:
Thu, 14 Jun 2001 12:59:25 +0200
To:
<jos@heymans.org>
Subject:
Re: heijmans info

Hoi Jos,
Ik heb er zowaar nog een ;-) 8 maart zijn Dick & Carolien getrouwd te Harderwijk.
Nog mijn complimenten voor de site, hij is erg compleet!
Groetjes,
Thomas
ps: Misschien is het aardig om mensen met een emailadres te linken vanaf de site ?
Die van mij is mediawar@hotmail.com
site: www.mediawar.com

(Thomas is een zoon van Dick Heijmans en Caroline van Ark, een kleinzoon van Tom Heijmans en Jeanne Kempers)

_______________________________________________________________________

Date:
Wed, 13 Jun 2001 11:30:34 +0200
To:
<jos@heymans.org>
Subject:
heijmans info

Hoi Jos, hier een paar kleine aanvullingen
4. Dick, geboren op 18 juni 1952 in Rotterdam
trouwt op ......................... met Caroline van Ark, geboren op 24
februari 1955 in ............[harderwijk]
4.1 Thomas Heijmans, geboren op 11 november 1975 in .............[rotterdam]
4.2 Rozemarijn Heijmans, geboren op 10 maart 1978 in
..............[rotterdam]
groetjes, Thomas Heijmans
________________________________________________________________________

Date:
3 May 2001 17:10:47 -0400
To:
"" <jos@heymans.org>
Subject:
reactieformulier

Name: Linda Groot Oud
Email: linda.oud@soneramail.nl
Comments: leuke site, zal hem doorlinken op http://members.tripodnet.nl/linda_oud

_________________________________________________________________________________

Date:
27 Apr 2001 06:33:58 -0400
To:
"" <jos@heymans.org>
Subject:
reactieformulier

Name: sander
Email: sarordija@hotmail.com
Comments: hi, ik heb een schilderij van anth. Heymans. Misschien familie van U. Ik probeer info te krijgen over deze schilder, kunt u mij verder helpen?? bij voorbaat dank!!!

_____________________________________________________________________________________

Date:
8 Apr 2001 11:15:04 -0400
To:
"" <jos@heymans.org>
Subject:
reactieformulier

Name: tante Nell
Email:     
Comments: Ik heb genoten van alle gegevens van de familie Heijmans. Ik ben weer volledig op de hoogte van alles. Hartelijk dank Jos.

(Nell Kreuger is de echtgenote van Piet Heijmans)
____________________________________________________________________________


Date:
8 Apr 2001 11:28:12 -0400
To:
"" <jos@heymans.org>
Subject:
reactieformulier

Name: Kyrill + familie
Email:     
Comments: Hallo, super leuke site hoor om alles over mijn opa te lezen maar 1 ding
klopt niet en dat zijn onze geboortedatums.
Nick moet zijn : 31 juli 1983 en Kyrill: 27 november 1985. Dank je wel.
Groetjes,  Kyrill (kleinkind van Piet Heijmans)

______________________________________________________________________________

ontvangen: 8 april 2001

Dag Jos,
Ter aanvulling:
J.M.L.M.A. Heijmans, trouwde op 8 juni 1966 te Rotterdam met P.R.J. Hoedt.
C.M.A. Hoedt is geboren te Rotterdam.
V.R.J. Hoedt ook geboren te Rotterdam.
Christel en Mathieu Nolte zijn eveneens in Rotterdam geboren.
Is dit weer even voldoende?
Groet en goede Paasdagen voor jullie; Jacqueline

(Jacqueline Heijmans is de dochter van Jacques Heijmans en Annie Landzaat)

______________________________________________________________________________

ontvangen: 1 april 2001

Dag Jos,
Na het gezellige feestje van tante Pop en oom Han in de Bijhorst, waar we het gevoel hadden toch een grote familie te zijn, heb ik 's avonds nog op de website gekeken. Hij ziet er heel goed uit, maar ik heb gezien dat ik nog wat aan te vullen heb. Ik heb mijn zusje Tilly vandaag nog gesproken, zij had tante Pop net gebeld en zij zou ook naar de website gaan. Dus wellicht ook van haar een reactie.  Deze zomer komt Ann, de vrouw van Nick van oom Jan, naar Nederland. Zij zal waarschijnlijk ook met onze familie kontakt op nemen.
Info:
Claudia en Dennis de Rooy zijn getrouwd op 15 november 1996.
Jelle Johannes is geboren op 15 oktober 1997.
En Merel Maria Jarah is geboren op 11 december 1998.

Groetjes ook voor Marga en Anne,
van Jacqueline

_____________________________________________________________________________

ontvangen: 26 maart 2001

Hier Patrick Heymans uit België, geboren te Ninove 03/03/1964.
Vader in Merksem (Antwerpen), moeder in Ninove.
Misschien is deze info bruikbaar voor u?
Doei,

______________________________________________________________________________

ontvangen: 11 maart 2001

Dear Jos,
As promised here are the dates etc. for the inlaws.
Darryl Beecham, born West Wallsend 17 August 1948.
John Grogan, born Western Suburbs Hospital Waratah 5 August 1952.
Kerry Rykers, born Woollongong Hospital Woollongong 1 February 1958.
Warrick Smith, born Western Suburbs Hospital Waratah 24 April 1963.
I have asked the Heymans for additional information but to no avail. Will keep trying though.
Hope all is well talk soon,

Cynthia & Warrick

(Cynthia is een dochter van Ger Heijmans en Ton Rijkers)

______________________________________________________________________________

ontvangen: 26 december 2000

Geachte heer Heijmans, beste Jos,

(Of we nu wel of niet familie zijn, laten we maar familiair doen).
Zoals je begrijpt: ik heet ook Heijmans, ben woonachtig te Delft, werkzaam bij de TU Delft als directeur van het Techniek Museum aldaar. Toen mijn vader 65 werd (8 jaar geleden) ben ik ook eens bij wijze van 'verjaardagskadootje' in de archieven gedoken. Onlangs ben ik zelf vader geworden van mijn eerste kind (een zoon) hetgeen mijn belangstelling voor het stamboom-gebeuren weer deed opleven.
Mijn onderzoek strandt, net als het jouwe, in Nijmegen in de 17-de eeuw. Ik ben geen afstammeling van Roelof Heijmans en Marij Willems maar van Caspar Heijmans en Jenneke Roelofs (getrouwd in Nijmegen in 1647). Er is echter een goede reden om aan te nemen dat we dezelfde stam hebben: Caspar Heijmans en Jenneke Roelofs waren beide getuigen bij de geboorte van Geertruidt, dochter van Roelof Heijmans en Marij Willems in 1683. Dat maakt het zeer aannemelijk dat het families van elkaar waren. Bovendien is het niet ondenkbaar dat de naam Roelof van Jenneke Roelofs afkomstig is, zodat hij wellicht een zoon van Caspar en Jenneke is. Hij zou daarmee een broer zijn van Angelus (Engel) die mijn tak vertegenwoordigt. Engel is vermoedelijk een nakomertje want hij is nog hetrouwd in 1720 (mijn tak). Er is echter ook een argument tegen de familieband: mijn hele familie is Rooms, in ieder geval vanaf Angelus en jouw familie is NH als ik het goed begrepen heb.

Ik heb zelf niet de geboorte-actes in Nijmegen van de NH (Nederduist Gereformeerd) kerk doorgeploegd, omdat (als ik me goed herinner) deze niet goed ontsloten waren en omdat mijn familie zich bovendien liet dopen bij de Augustijnen. Vandaar dat ik geen geboorteacte van Engel (noch van Roelof) ben tegengekomen. De afstamming van Engel stond op beide huwelijksaantekeningen.

Wat Caspar betreft: hij is afkomstig uit Soest, waarschijnlijk Soest in Duitsland, oostelijk van Dortmund. Ik ben daar nog niet gaan zoeken. Soest in Utrecht is ook mogelijk, maar de archieven van die tijd aldaar zijn verdwenen.

Ik denk niet dat ik veel meer informatie over jouw familie heb. Het meeste heb ik de laatste tijd van Internet gehaald, dus dat zal jij ook wel hebben. Het is opvallend hoe weinig familie je tussen al die Heijmansen daar tegenkomt.

Wat is de herkomst van jouw familiewapen? In mijn familie komt ook een wapen voor, maar een andere: drie horizontale dwarsbalken van zilver op een zwarte achtergrond met in het schildhoofd drie gouden posthoorns. Het blijkt dat dit wapen in ieder geval is gebruikt door Engelbertus (hij was hoofd van een delegatie van onderhandelaars die namens Den Bosch met de Fransen gingen praten in Den Haag in 1796), maar het is niet zeker dat hij dat 'geërfd' heeft van zijn voorvaderen, of gewoon 'gebruikt' heeft (lees 'gepikt').

Hieronder krijg je de (nogal onvolledige) reeks die leidt tot mijn zoon. Gelieve deze niet op internet te zetten. Als je meer wilt weten over mijn tak, of informatie voor mij hebt, zou ik het leuk vinden als je contact met me opnam.

Met vriendelijke groet,

Han Heijmans

_________________________________________________________________________________